Gealan – Scurt istoric


GEALAN este unul dintre principalii producatori de profile din PVC pentru ferestre si usi din Europa, membru al grupului german VEKA AG.O istorie de 100 de ani presarata de numeroase succese.

In 1921, Adam Fickenscher infiinta un atelier de pielarie, dupa 47 de ani avand loc productia primului profil pentru realizarea de tamplarie termoizolanta. In anii ce au urmat de la momentul respectiv, grupul s-a extins prin deschiderea altor 16 unitati de productie si comercializare.

Perfectionarea constanta a tehnologiilor utilizate, orientarea spre inovatie si sustinerea activitatilor de cercetare-dezvoltare au asigurat promovarea unor sisteme din materiale PVC de foarte inalta calitate.

La aniversarea a 100 de ani de la fondarea companiei, echipa de experti a GEALAN a ajuns la peste 1.400 de angajati activi la nivelul intregului continent european si a inregistrat, in anul precedent, vanzari de 245 milioane de euro. Din 2014 GEALAN face parte din afacerea familiala VEKA AG, cu sediul central in Sendenhorst, Renania de Nord – Germania.