×

DEVINO PARTENER*

EN English | IT Italy | HU Hungary | DE Germany
Ferestrele VESTHERM detin marcajul CE si indeplinesc cele mai inalte standarde de eficienta energetica, siguranta si confort.

INTRETINEREA TAMPLARIEI

Intretinerea / curatarea tamplariei PVC

Ferestrele si usile sunt elementele definitorii ale unei locuinte.
Pentru a preintampina deterioararea sau imbatranirea prematura a tamplariei PVC va oferim cateva sfaturi esentiale:

 • Profilele nu trebuie zgariate si nu trebuie vopsite niciodata.
  Spalarea lor se va face cu apa si cu detergenti obisnuiti, fara a se folosi substante abrazive. Miscarile trebuie sa fie usoare si in lungul profilului. Solutia de curatat trebuie lasata sa actioneze cateva minute, dupa care se va sterge profilul cu o laveta umeda. In cazul unui grad mai mare de murdarire, curatarea se va face fie prin repetarea operatiei descrise anterior, fie prin aplicarea direct pe profil a substantei de curatare si lasarea acesteia sa actioneze un timp mai lung. Trebuie avut in vedere faptul ca miscarile circulare de stergere nu sunt recomandate. Tamplaria din PVC nu trebuie stearsa „pe uscat” deoarece, profilele fiind din plastic, se vor electriza si vor favoriza depunerea prafului.
 • Interzis substante acide.
  Nu se vor utiliza pentru curatare substante pe baza de petrol (benzina, gaz, acetona, diluant, etc.), substante acide, praf de curatat si nu se vor folosi instrumente taioase sau care pot zgaria profilul, precum buretii de sarma.
 • Curatarea sticlei
  Sticla ferestrei se poate curata folosind o laveta moale si solutii adecvate pentru curatarea sticlei, dar nu pe baza de alcool deoarece lasa urme care atrag praful.
 • Nu folositi lame sau obiecte ascutite.
  Sticla ferestrei se poate curata folosind o laveta moale si solutii adecvate pentru curatarea sticlei, dar nu pe baza de alcool deoarece lasa urme care atrag praful.
 • Curatarea garniturilor
  garniturile trebuie controlate regulat, nu trebuie acoperite cu vopsea, iar curatarea lor se va face o data la 6 luni, fara a folosi substante abrazive.
 • In cazul renovarilor
  In cazul renovarii cladirilor, elementele de feronerie si garniturile trebuie protejate de actiunea agresiva a componentelor mortarului (var, ciment, nisip, praf, etc.). In vederea protejarii se poate folosi o folie rezistenta din material plastic care sa acopere in totalitate elementele de tamplarie.

VREI SA VORBESTI CU UN CONSULTANT?

Contact direct echipa Vestherm.

TOP