×
Ferestrele VESTHERM detin marcajul CE si indeplinesc cele mai inalte standarde de eficienta energetica, siguranta si confort.

CASE PASIVE

Ferestre eficiente energetic - pentru case pasive.

O casa pasiva combina confortul ridicat cu un consum extrem de redus de energie. Conceptul unei astfel de case porneste de la un set de principii ce trebuie urmarite si indeplinite pentru obtinerea unei amprente energetice scazute.

Aceste principii nu se refera la elemente estetice, o casa pasiva avand o imagine ce depinde doar de conceptul creat de arhitect si agreat de beneficiar. Daca unele elemente secundare de constructie nu au nicio restrictie speciala dincolo de respectarea normativelor in vigoare, sunt totusi cateva produse ce necesita agrementarea pentru case pasive. Ferestrele si usile unei case pasive, de exemplu, trebuie sa aiba o astfel de certificare obtinuta in urma unor teste specifice.

Ferestrele si usile Elegant sunt certificate pentru case pasive.

Caracteristicile principale ale unei case pasive sunt standard, indiferent de zona climatica in care se incadreaza aceasta (din zona foarte calda, adesea umeda, pana in zona arctica). Totusi, masurile ce trebuie asigurate prin proiectare (PHPP) difera de la zona la zona sau in functie de dimensiunile cladirii si conditiile locale de orientare.

Necesarul de incalzire al spatiului nu trebuie sa depaseasca 15 kWh/mp/anual sau 10W/mp in perioadele de varf, pentru suprafata locuibila.

Necesarul de racire al spatiului in mare este similar necesarului de incalzire, cu o usoara suplimentare pentru dezumidificare, acolo unde este cazul.

Necesarul de energie primar nu trebuie sa depaseasca 120 kW/mp/spatiu locuibil/anual pentru asigurarea incalzirii, racirii, ventilarii, apei calde menajere sau consumului general domestic.

Etanseitatea spatiului trebuie sa asigure o pierdere de maximum 0.6 schimburi de aer/h la o presiune de 50 Pascali, certificata la fata locului in regim normal si de presiune.

Confortul termic trebuie asigurat permanent, in toate spatiile locuibile, nefiind admisa o depasire mai mare de 25oC intr-o perioada mai lunga de 10% din totalul orelor, anual.

Izoterma de 12.6oC arata izolarea deosebita a profilelor Elegant Deceuninck. Suprafata interioara calda preintampina formarea curentilor de aer rece sau a condensului.

Conditia de baza pe care trebuie sa o indeplineasca ferestrele si usile intr-o casa pasiva este ca Uw (coeficientul de conductivitate termica a ferestrei) sa nu depaseasca 0.80 W/mpK. Astfel, ansamblul ferestrei trebuie sa ofere coeficienti de rezistenta termica foarte buni pentru fiecare element in parte: profilele de rama si cercevea, pachetul de sticla inclusiv bagheta aferenta.

Dimensiunea panoului de fereastra influenteaza Uw. Stiind ca Ug (coeficientul de conductivitate termica a pachetului de geam) este mai mic decat cel al profilelor, cu cat dimensiunile ferestrei sunt mai mari, cu atat scade procentul suprafetei profilelor din suprafata ferestrei, implicit Uw este mai mic.

Temperatura sticlei la fata interioara a ferestrei nu trebuie sa scada sub 17oC in zilele cele mai friguroase, fara aport de incalzire in apropiere sau sub fereastra. Montajul ferestrelor in cadrul peretelui este de asemenea foarte important. Trebuie asigurata etanseitatea conturului ferestrelor, atat la interior cat si la exterior, cu benzi speciale de montaj.

Profilele Elegant si Elegant ThermoFibra Infinity sunt certificate pentru a fi utilizate la case pasive. In functie de eficienta pachetului de sticla, profilele Elegant pot fi utilizate la case pasive in zonele cald-temperate, in zonele reci-temperate sau reci (cum este cazul Romaniei). Coeficientul Uf atinge valoarea de 0.88 W/mpK, calculat conform ISO 12412-2 metoda Hot box, cu un pachet termoizolant de 44 mm.

Un pachet de sticla cu 3 foi, insert de gaz inert – argon, cu dimensiunea de 44 mm si cu baghete “warm-edge”, poate atinge Ug = 0.6 W/mpK. Rezulta Uw mai mic de 0.80 W/mpK. Faptul ca profilele Elegant sunt zvelte, aportul suprafetei ansamblului de profile este cel mai redus in cadrul total al ferestrei. Pachetul de sticla poate ajunge la 70 mm, acesta fiind inca un factor prin care Uw poate fi imbunatatit, prin utilizarea unor pachete de sticla cu eficienta termica foarte ridicata.

Utilizarea ferestrelor si usilor Elegant se poate face si la cladiri renovate sau cladiri noi care nu au fost neaparat proiectate ca si case pasive. Economia generica de energie, durabilitatea, paleta larga stilistica fac din achizitia acestora o investitie inteligenta.

Daca doriti mai multe informatii, sprijin in conceperea unui tablou de tamplarie, a detaliilor specifice pentru montajul profesional, nu ezitati sa ne contactati.

VREI SA VORBESTI CU UN CONSULTANT?

Contact direct echipa Vestherm.

TOP